Aparat ortodontic fix

Acestea sunt cele mai frecvent folosite aparate ortodontice. Ele pot fi folosite in perioada dentitiei mixte ca o etapa de tratament ce priveste corectia pozitiei incisivilor si molarilor permanenti sau ca singur tratament spre finalul etapei de schimbare a dintilor temporari.

Ele constau din bracketi fixati pe fiecare dinte si tuburi pe molari unite si activate in a deplasa dintii prin intermediul unui arc.

Fixarea bracketilor se face folosind materiale compozite ce nu ataca smaltul dintilor si in final dupa indepartare lasa suprafetele dentare intacte.

Secventa de arcuri folosite difera de la un caz la altul, in functie de planul de tratament.

La copii cel mai frecvent este recomandat un aparat ortodontic cu bracketi metalici, cerintele estetice nefiind prioritare. Consideram mai important folosirea unui aparat ortodontic cu bracketi de dimensiune redusa (metalici mini) care sa asigure o mai buna igienizare a suprafetelor dentare.

Frecvent cei mici isi aleg elastice colorate cu care isi asorteaza aparatul la tinuta preferata.

Aplicarea aparatului ortodontic este o sedinta complet nedureroasa. Perioada de adaptare cu noul aparat ortodontic este doar de cateva zile in care poate aparea un disconfort moderat.