Consultatia intiala

Primul contact, mai ales al pacientilor copii este foarte important pentru acestia, de aceea ne dorim ca prima sedinta sa fie cat mai relaxanta, in care primeaza conversatia.

Dupa ce completati fisa de consultatie veti fi invitat/a in cabinet pentru examinarea propriu-zisa. Aceasta dureaza de obicei cateva minute, dupa care vom putea sta de vorba pe indelete despre motivele ce v-au facut sa solicitati o consultatie, despre asteptarile dumneavoastra in ceea ce priveste rezultatul unui tratament ortodontic.

De asemenea va vom raspunde la toate intrebarile si temerile privind purtatul unui aparat dentar. Nu ezitati sa ne intrebati!. O buna comunicare intre medic si pacient ajuta la o colaborare eficienta, aspect foarte important in reusita unui tratament ortodontic.

Vor fi realizate o serie de fotografii de diagnostic, atat extraorale (pentru a evalua dezvoltarea partilor componente ale aparatului dento-maxilar, cat si a zambetului si aspectelor ce tin de fizionomie) cat si intraorale (ale arcadelor dentare). De asemenea vom realiza o scanare digitala a celor doua arcade dentare pentru a obtine si analiza o imagine tridimensionala a dintilor si ocluziei.

Veti primi o trimitere pentru realizarea unor investigatii radiologice  necesare pentru stabilirea diagnosticului corect si a planului de tratament ortodontic. Radiografiile sunt digitale pentru minim de radiatii si le vom primi in format electronic.