Tratamente copii

Asociatia Americana de Ortodontie recomanda un prim consult ortodontic in jurul varstei de 7 ani. Aceasta varsta este considerata a fi optima pentru depistarea dezechilibrelor de crestere la nivelul arcadelor dentare si a obiceiurilor vicioase (respiratie orala, deglutitie infantila, suptul degetului,etc) ce pot fi astfel corectate si permitand o crestere si dezvoltare corecta a tuturor structurilor aparatului dento-maxilar (muschi, oase, dinti, tesut gingival).

Un prim consult ortodontic nu inseamna ca la acesta varsta toti copii vor purta aparat dentar. Depistarea unor dezechilibre de dezvoltare complexe poate indica un tratament precoce. In unele situatii sunt necesare doar interventii minime de prevenire a agravarii problemelor ortodontice depistate sau doar monitorizare periodica, urmand ca etapa de purtare a unui aparat dentar sa fie indicata in jurul varstei de 10-12ani.

Disjunctor

Disjunctia maxilara este o etapa frecventa de tratament in perioada de crestere. Permite aplicarea unei forte moderate asupra suturii maxilare stimuland dezvoltarea in sens trasnversal a osului maxilar.

Aparat ortodontic functional

Un aparat ortodontic functional reprezinta o alternativa importanta in arsenalul terapeutic in perioada de crestere a copiilor.

Aparat ortodontic fix

Acestea sunt cele mai frecvent folosite aparate ortodontice. Ele pot fi folosite in perioada dentitiei mixte ca o etapa de tratament ce priveste corectia pozitiei incisivilor si molarilor permanenti sau ca singur tratament spre finalul etapei de schimbare a dintilor temporari.