Aparat ortodontic fix

Tratamentul orotodontic la adult are ca obiective corectarea malpozitiilor si asigurarea unei ocluzii functionale.

Frecvent in colaborare cu celelalte specialitati tratamentul ortodontic la adult asigura o mai buna pozitionare a dintilor migrati inaintea unei protezari conventionale sau prin implanturi,inainte de aplicarea unor fatete frontale, pentru a imbunatati rezultatele unei terapii regenerative parodontale, etc.

Un aparat ortodontic pentru adulti poate fi de tip conventional, cu bracketi metalici insa de cele mai multe ori se poate opta, atunci cand cerintele estetice sunt importante, pentru un tratament cu aparat ortodontic fizionomic.

Bracketii ceramici au avantajul unei culori asemanatoare dintilor, fiind mult mai putin vizibili decat cei metalici.

Ultimele generatii de bracketi fizionomici, realizati din ceramica alumino-cristalina ( bracketi din safir) au o rezistenta similara celor metalici iar transluciditatea si transparenta acestora ii fac aproape invizibili. Impreuna cu arcurile fizionomice reprezinta cea mai estetica alternativa de aparat ortodontic vestibular.

Din punct de vedere al obiectivelor de tratament tipul bracketilor nu este important. In sedinta de discutare a planului de tratament va vor fi prezentate alternativele de aparat ortodontic ce pot fi folosite, cu avantajele si dezavantajele fiecarui sistem.