Daca va aflati intr-una dintre situatiile urmatoare, va stam la dispozitie cu o programare cat mai rapida: piesa din aparat desprinsa, arc care deranjeaza/inteapa, leziuni pe buze/obraji. Veti gasi in fiecare zi lucratoare un ortodont care sa rezolve aceasta urgenta. Intre timp, filmuletele din sectiunea video va pot da sfaturii pentru o solutie provizorie de ameliorare a discomfortului.

Leziuni ale buzelor si obrajilor

In timpul tratamentului ortodontic, diverse zone din gura pot deveni usor sensibile. Apa de gura poate ameliora discomfortul, alaturi de ceara ortodontica.

Piesa din aparat desprinsa

In cazul desprinderii unei piese din aparat, sunati la clinica si un membru al echipei va va indica solutia optima pentru problema Dvs. Este important sa localzizati exact zona cu probleme. Pana la programare, fixati zona piesa respectiva cu ceara. daca piesa se desprinde cu totul de pe arc, pastrati-o pana la urmatoarea programare.

Arc care inteapa

Este posibil ca intre sedintele de activare, arcul sa deranjeze la orbraji si/sau la gingie. Puteti folosi ceara pe zona respectiva pana la urmatoarea programare. Ceara sta cel mai bine daca uscati putin zona pe care urmeaza sa o aplicati. Va rugam sa sunati pentru programare pentru remedierea problemei. Daca nu puteti ajunge la clinica pentru ajustare, pueti folosi o unghiera curata cu care sa taiati partea de arc care jeneaza.

Tensiune dupa activare

Pe parcursul tratamentului, se va face o activare periodica la cateva saptamani. Este normal ca dupa activare sa simtiti o usoara tensiune pentru 2-3 zile. De obicei, nu este nevoie de antialgice. Daca totusi simtiti nevoia, puteti lua analgetice obisnuite: 1 cpr Nurofen 200mg / 1 cpr Paracetamol 500mg etc. NU sunt necesare analgetice mai puternice !! Este utila o dieta moale cateva zile dupa fiecare activare.