-        Aparatul mobil trebuie purtat MINIM 16 ore pe zi. Cu cat este purtat mai mult, rezultatele sunt mai vizibile.

–        Este foarte important ca seara, aparatul sa fie aplicat imediat dupa masa si NU imediat inainte de culcare.

–        Aparatul NU se poarta :

- la mese

- la orele de sport / inot etc

–        In perioadele in care nu se poarta, e e pastreaza in cutia sa (astfel se micsoreaza riscul pierderii sau deteriorarii). Inainte de a-l pune in cutiuta, se spala bine cu apa si sapun, folosind o periuta noua de unghii. NU cu periuta de dinti sau cu pasta de dinti (se poate zgaria). O data pe saptamana se dezinfecteaza timp de o ora intr-un pahar cu apa in care ati dizolvat o pastila tip Corega.

–        Inainte de fiecare aplicare, se recomanda periajul dentar.

–        La scoala, dupa pauza de masa si inainte de aplicarea aparatului, se clateste bine gura cu apa.

–        Prima zi dupa aplicare, secretia salivara a fi mai abundenta. Se pot suge dropsuri mentolate fara zahar (tip Orbit drops) pentru a regla cantitatea de saliva.

–        La inceput, copilul va vorbi sasait. Rugati-l sa citeasca cu voce tare si sa vorbeasca mult in primele zile. In maxim 3-4 zile, vorbirea se adapteaza complet.

–        In cazul aparatelor preformate (trainer), in cazul in care copilul este foarte racit si nu poate respira pe nas, NU mai poarta aparatul in acea noapte.

–        Daca se rupe o parte mica din aparat, se netezeste cu pila de unghii si se poarta in continuare. Daca este distrus, veniti la control.

–        Activarea se face de catre un parinte, asa cum v-a fost recomandat de catre medicul ortodont. Fixati o zi pentru activare si respectati-o pe tot parcursul tratamentului.